Lang geleden won een jongen uit Volendam een fietswedstrijd. Zijn prijs was een leren voetbal en een paar voetbalschoenen. Met jongens uit het dorp werd er onderling gevoetbald en uiteindelijk een vereniging opgericht. Dat gebeurde in 1920 onder de naam “Victoria”. Op advies van de plaatselijke kapelaan werd dat later verandert in de Rooms-Katholieke Sportvereniging Volendam, ofwel RKSV. In 1978 werd de vereniging gesplitst in betaald voetbalorganisatie FC Volendam en de amateurvereniging RKAV Volendam. Hedendaags telt RKAV zo’n 130 teams.

Duurzaamheid is een vereiste

Willem Taalen, bestuurslid accommodatie en veiligheid, benaderde de Rabobank met de vraag of zij wellicht de plannen van RKAV omtrent het nieuwe buitenterras wilde ondersteunen. “Dat wilden ze wel,” zegt Willem, “maar voor de Rabobank was duurzaamheid wel een vereiste.  En dus gingen wij op zoek naar duurzaam buitenmeubilair. Al snel kwamen wij bij Holland Sport Systems uit, en omdat wij daar al eerder op een goede manier mee hadden samengewerkt bij de aanschaf van ballenlockers, teamlockers en tribunestoelen was de keuze als snel gemaakt”.

Solide en zwaar meubilair

RKAV heeft gekozen voor picknicktafels type Lyon en sta-tafels type Bistro. De zeshoekige picknicktafel van het type Roma zorgt dat je als team gezellig bij elkaar kan zitten.

“De banken en statafels zijn vanaf september 2022 in gebruik en zien er na één winter nog nieuw uit.  Wij gaan er ook van uit dat ze goed blijven gezien de garantietermijn van tien jaar”, aldus Willem. “Deze garantie was ook één van de redenen dat wij voor dit duurzaam buitenmeubilair hebben gekozen. Het meubilair is solide en zwaar. Er even mee schuiven gaat niet en dat is ook net de bedoeling. Zeker in de Coronatijd. Daarnaast ziet het meubilair er mooi uit, het heeft in ieder geval geen “plastic look”. Het in elkaar zetten was best wel even een klusje, maar als het eenmaal staat dan heb je ook wat. Tot op heden zijn wij tevreden met onze keuze voor dit buitenmeubilair”.

Gerrie de Boer van RKAV heeft voor Holland Sport Systems onderstaande video gemaakt. Op deze video is het door ons geleverde buitenmeubilair goed te zien, net als de eveneens door ons geleverde tribunestoelen.

RKAV terras
RKAV terras

Bent u benieuwd welke mogelijkheden er voor uw club zijn? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

    Wij maken u erop attent dat wij de persoonsgegevens die u ons heeft verstrekt en eventueel nog zult verstrekken, zullen verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en rechten die u heeft.