Elke sportvereniging heeft er wel mee te maken dat sportballen verdwijnen. Daarnaast worden ballen vaak in een vochtige niet ventilerende ruimte opgeslagen zodat schimmelvorming de vrije hand krijgt. Mede hierdoor moeten elke seizoen nieuwe speelballen worden besteld en dat kost geld. Om de materiaalkosten binnen uw vereniging enigszins binnen de perken te houden is dan ook de aanschaf van ballenlockers dè oplossing. Een voetbal kost al gauw zo’n dertig euro per stuk. En juist deze lijken vaak in het niets te verdwijnen. Ballenlockers bieden uitkomst.

Hoe werkt een ballenlocker?

Uit ervaring is gebleken dat als je de leider en zijn team verantwoordelijk maakt voor het trainingsmateriaal er veel zorgvuldiger mee wordt omgegaan. Bij aanvang van het seizoen wordt door het bestuur de trainingsmaterialen aan de leider uitgereikt. Hij tekent hiervoor een “in bruikleenlijst” waarop staat welke materialen er in welke aantallen door hem zijn ontvangen. Hij hoort welk lockernummer voor zijn team beschikbaar is gesteld en hij ontvangt een slot om de locker mee af te sluiten.

De leider legt al het trainingsmateriaal wat hij voor zijn team heeft ontvangen in zijn ballenlocker en sluit deze af met de code, dus geen gedoe met sleutels. Omdat de leider en zijn team verantwoordelijk zijn voor het materiaal zal er minder worden uitgeleend aan andere teams, wordt er zorgvuldiger gecontroleerd of alles er nog is na een training en wordt er beter gezocht naar ballen die in struiken of sloten zijn beland.

Aan het einde van het seizoen worden alle materialen weer bij het bestuur ingeleverd. De voetballen kunnen in een ballenzak worden opgeborgen, maar kunnen ook los in het ballenrek worden gelegd. Voordeel van het gebruik van ballenzakken in combinatie met de ballenlockers, is dat je de materialen in één keer meeneemt naar het trainingsveld.

Een ballenlocker, ook wel ballenhouder of ballenkast genoemd,  kan je op verschillende manieren afsluiten. Voor het afsluiten van een ballenkast wordt meestal gebruik gemaakt van een codehangslot. Elke leider krijgt van het bestuur een codehangslot waarmee hij zijn locker kan afsluiten. De leider kan zelf een code aan het slot toewijzen. Mocht de code worden vergeten dan is het slot, en dus de locker, altijd weer te openen met een moedersleutel. Tevens is met deze moedersleutel de ingestelde code te achterhalen.

Ballenlockers, waar plaats je ze?

De lockers worden meestal geplaatst in het daarvoor bestemde ballenhok. Maar mocht daar niet genoeg ruimte voor zijn, dan is het ook mogelijk om ze te plaatsen in een gekochte of gehuurde zeecontainer. Tevens is het mogelijk om lockers langs een blinde muur onder een afdak te plaatsen. Zo’n ballenrek muur kom je nog niet veel tegen, maar wij hebben al wel enkele van deze ingericht. Als u hierover meer informatie wilt dan kunt u gerust even bellen met onze specialisten. Wij helpen u graag met een vrijblijvend advies.

Voordelen

Het feit dat er zorgvuldiger met het trainingsmateriaal wordt omgegaan is niet het enige voordeel van de ballenlocker. Door dat materialen veilig achter slot en grendel zijn opgeslagen, kunnen andere teams niet meer even snel een bal lenen. Ook diefstal wordt op deze manier bemoeilijkt.

Dankzij de gaaswanden blijven de ballen goed geventileerd opgeslagen. Dit voorkomt dat ballen gaan schimmelen zoals in afgesloten ballenrekken wel kan gebeuren. Bovendien is in één oogopslag te zien wat er in de locker ligt. Daarnaast ziet het ballenhok er opgeruimd en geordend uit. Als laatste slingeren ballen niet zomaar in een ruimte rond waardoor ze sneller beschadigen, lek raken of zelfs gestolen worden.

Wij zetten voor u de voordelen nog even op een rij:

 • Snelle levering
 • Eenvoudig te monteren
 • Uitbreiding mogelijk
 • Nette opslag
 • Schimmelvrij opbergen
 • Diefstalbestendig
 • Besparing op materiaal
 • Lange levensduur
 • 1 jaar garantie

Productomschrijving

Onze lockers zijn in drie standaardafmetingen verkrijgbaar.

Voor de ballenlocker type M zijn de afmetingen:

750 x 637 x 2200 mm (diepte x breedte x hoogte)
1000 x 637 x 2200 mm (diepte x breedte x hoogte)
1300 x 637 x 2200 mm (diepte x breedte x hoogte)

Voor de ballenlocker type F (voornamelijk gebruikt in lange smalle ruimtes) zijn de afmetingen:

750 x 637 x 2200 mm (breedte x diepte x hoogte)
1000 x 637 x 2200 mm (breedte x diepte x hoogte)
1300 x 637 x 2200 mm (breedte x diepte x hoogte)

Verdere specificaties van onze ballenkasten zijn:

 • Het frame en deuren zijn van 2 mm dik staal en gepoedercoat in de kleur RAL7035 (lichtgrijs). Uiteraard zijn deze in alle kleuren te coaten, maar dat gaat wel ten koste van de levertijd.
 • De vijf legborden bestaan uit sendzimir verzinkt staal.
 • Het ingelaste draadgaas heeft een maaswijdte van 50 x 50 mm en een draaddikte van 2,5 mm.
 • De locker heeft een gewicht van ± 60 kilo

Het ballen opbergsysteem heeft vier compartimenten, dus daar kunnen vier teams gebruik van maken. Ze zijn makkelijk te monteren en uitbreiding van bestaande units is zeer eenvoudig. Monteren kan tegen een muur, maar ook in de vrije ruimte is montage mogelijk. U krijgt een eenvoudige montagehandleiding toegestuurd.

Op het materiaal geven wij 1 jaar garantie. Vandalisme of opzettelijke vernielingen vallen vanzelfsprekend niet onder deze garantie.

Waarom ballenlockers kopen bij Holland Sport Systems?

Natuurlijk kun je een ballenrek zelf maken, maar kijk toch even naar de oplossingen die wij voor u hebben uitgedacht. Al sinds 2007 houden wij ons bezig met het ontwerpen en verbeteren van lockers. Inmiddels gebruiken ruim tweehonderd voetbalverenigingen onze lockers. Om uw lockerruimte zo optimaal mogelijk te benutten maken wij voor u, op basis van een tekening of schets, een plattegrond waarin de lockers zo efficiënt mogelijk zijn geplaatst. Wij zullen altijd zoveel mogelijk aan uw wensen proberen te voldoen. Daarnaast hebben wij ruime ervaring in het leveren van lockers en zijn onze garantievoorwaarden uitstekend, net als onze service. Vraag daarom geheel vrijblijvend een advies of offerte aan bij ons.

Bent u benieuwd welke mogelijkheden er voor uw club zijn? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

  Wij maken u erop attent dat wij de persoonsgegevens die u ons heeft verstrekt en eventueel nog zult verstrekken, zullen verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en rechten die u heeft.