Ballenhokken bij AFC IJburg

IJburg, een wijk aan de rand van Amsterdam, was een wijk met weinig tot geen voorzieningen en sportvoorzieningen waren er al helemaal niet. In 2005 werd er een voetbalschool voor vier tot zes jarigen gestart in een tijdelijke sportzaal. Dit was zo’n succes dat er al snel een wachtlijst ontstond. Toen omringende voetbalclubs geen ruimte meer hadden voor de instroom van kinderen die de voetbalschool hadden gevolgd was het tijd om een eigen vereniging op te richten. In 2008 is AFC IJburg opgericht en werd er in september 2009 de eerste competitiewedstrijd gespeeld. In 2010 werd Sportpark IJburg officieel geopend en inmiddels heeft de club zo’n 1200 leden.

Honderden ballen per seizoen kwijt

Aan het woord is Peter van Leeuwen, manager Onderbouw en Algemeen Bestuurslid. “Wij maakten als club gebruik van ballenbuizen die gedeeld werden door de teams. Geen enkel team had zijn eigen voetballen en voelde zich dan ook niet verantwoordelijk voor het materiaal. Dit resulteerde erin dat wij honderden ballen per seizoen kwijtraakten.”

Teams zijn nu zelf verantwoordelijk

AFC IJburg kocht 30 units ballenlockers (120 lockers) bij ons van het type M-750. Deze lockers zijn ook door ons gemonteerd.

“Elk team heeft nu een eigen ballenlocker met materiaal,” zegt Peter, “en daar wordt aan het begin van seizoen borg voor betaald. Teams zijn nu zelf verantwoordelijk voor het materiaal. Als ze materiaal kwijtraken dan wordt dat verrekend met de borg. Uiteraard wordt defect of versleten materiaal kosteloos vervangen. Ook de eerste bal die een team kwijtraakt wordt niet verrekend. In plaats van bijna zeshonderd ballen per seizoen die we kwijtraakten zijn we er nu gemiddeld vijftig per seizoen kwijt. De helft daarvan, zo’n vijfentwintig stuks, worden doorberekend aan de teams. Dit levert per seizoen een enorme besparing op. Geld wat we weer kunnen gebruiken voor de aanschaf van andere materialen”.

Investering die zichzelf terugverdient

Op de vraag of de club tevreden is met de aanschaf van ballenlockers reageert Peter positief. “Wij zijn als club uitermate tevreden over de lockers én Holland Sport Systems. Er werd vanaf het begin af aan met ons meegedacht voor wat betreft de plaatsing van de lockers, en er werd snel geleverd. We hebben wat kleine issues gehad, maar die werden snel opgelost. Het is wel even een investering om lockers voor meer dan honderd teams aan te schaffen, maar de investering verdient zichzelf terug doordat we minder materiaal kwijtraken. En de teams zijn ook blij; zij grijpen nooit meer mis”.

Materiaalhok AFC IJburg
Overzicht ballenhok AFC IJburg

Categorie

Bent u benieuwd welke mogelijkheden er voor uw club zijn? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

    Wij maken u erop attent dat wij de persoonsgegevens die u ons heeft verstrekt en eventueel nog zult verstrekken, zullen verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en rechten die u heeft.