Een goed gevulde golftas weegt al gauw tussen de tien en vijftien kilo. Toch een aardig gewicht wat je elke keer mee moet nemen als je gaat golfen. Bovendien ben je genoodzaakt om met de auto naar de golfbaan te gaan omdat zo’n tas moeilijk op de fiets is mee te nemen. En waar laat je de tas thuis? In schuurtjes is het doorgaans te vochtig en in huis wordt zo’n tas al gauw een “sta in de weg”. Holland Sport Systems bedacht een golf locker organizer ofwel; de golflocker.

De golflocker in de praktijk

Om leden een extra service te bieden, schaffen golfverenigingen golflockers aan. Het biedt leden de mogelijkheid om hun golftassen veilig achter slot en grendel op de club te kunnen laten staan. Voor de leden dus een extra comfort, voor de vereniging een extra bron van inkomsten in de vorm van verhuur van deze golfkast.

De vereniging verhuurt een locker aan de speler en stuurt jaarlijks een factuur hiervoor. De lockers zijn genummerd, zo is het makkelijk bij te houden wie welke locker huurt. Bij aankomst op de club haalt de speler zijn spullen uit de locker en bergt ze na zijn ronde op de golfbaan daar ook weer in op. Omdat de lockers gemaakt zijn van gaas worden de materialen geventileerd op geslagen. De lockers zijn af te sluiten met bijvoorbeeld een codehangslot. De speler kan zelf een code aan het slot toewijzen. Mocht de code vergeten worden dan is de locker altijd weer te openen met een moedersleutel. Tevens is met deze moedersleutel de ingestelde code te achterhalen. De lockers zijn ook af te sluiten met sleutelsloten. Hoe dan ook, de speler kan zijn golftas veilig achterlaten op de club.

Lockers worden meestal geleverd in twee units boven elkaar. Voor de wat oudere spelers gaat het plaatsen van een golftas in de bovenste locker soms wat moeizaam. Daarvoor bedachten wij een ingenieus takelsysteem. Tegen geringe meerprijs worden de bovenste lockers voorzien van een takelsysteem. Door het monteren van een rail, geleider en een takelsysteem met een katrolset wordt het kinderlijk eenvoudig om een golftas in de bovenste locker te plaatsen.

Golflockers installeren

De lockers kunnen in elke vrije ruimte worden geplaatst. Mocht er geen vrije ruimte beschikbaar zijn dan bestaat ook de mogelijkheid om lockers in een zeecontainer te plaatsen. Deze container is waterdicht en stofdicht, en biedt een stevige en veilige opslagplaats. Het installeren van deze locker kost relatief weinig geld in vergelijking met andere oplossingen. Een container kan je huren maar ook kopen.

Win-win situatie van de golflocker

Met de aanschaf van een golflocker, ook wel caddylocker genoemd, creëer je een win-win situatie. De speler hoeft niet meer zijn spullen heen en weer te sjouwen tussen thuis en club, de vereniging verdient extra geld door de verhuur van lockers. Materialen worden veilig en geventileerd opgeslagen. Daarnaast kunnen ook de persoonlijke spullen als bijvoorbeeld tassen, portemonnee, mobiele telefoon en sleutels in de locker worden opgeborgen.

Wij zetten voor u de voordelen nog even op een rij:

 • Geen gezeul met golftassen meer
 • Extra verdienmodel voor de club
 • Installeren van katrolsysteem is mogelijk
 • Spelers kunnen makkelijker op de fiets komen
 • Eenvoudige montage en uitbreiding
 • Schimmelvrij opbergen
 • Diefstalbestendig
 • 1 jaar garantie

Technische gegevens van onze solide golflocker

Onze golflockers zijn in de vier volgende afmetingen verkrijgbaar:
600 x 600 x 2400 mm (breedte x diepte x hoogte)
600 x 800 x 2400 mm (breedte x diepte x hoogte)
800 x 600 x 2400 mm (breedte x diepte x hoogte)
800 x 800 x 2400 mm (breedte x diepte x hoogte)

Bovengenoemde afmetingen gaat over twee gaaslockers die boven op elkaar staan. Het kan natuurlijk voorkomen dat een locker tegen een schuine wand geplaatst moet worden, of dat de ruimte niet zo hoog is. Dan zijn er nog lockers te krijgen in verschillende varianten met een hoogte van 1200 mm. Het gaat hier dan om een enkele golflocker. Deze enkele lockers zijn ook in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de locker extra diep te maken zodat een golftrolley er in zijn geheel kan inrijden zonder ingeklapt te worden.

Andere technische specificaties zijn:

 • Legbord vervaardigd van watervast betonplex van 18 mm dik
 • Gaasmat in het kokerframe gelast dus geen kans op schade aan de uitrusting
 • In elke kleur verkrijgbaar
 • Frames en deuren zijn van 2 mm dik staal
 • Gewicht ± 80 kilo

Waarom golflockers bestellen bij Holland Sport Systems?

Wij hebben een jarenlange ervaring met het inrichten van lockerruimtes bij golfverenigingen. Er blijkt onder golfspelers best veel behoefte te zijn aan een eigen locker op de club. Spelers vinden het een uitkomst om hun golfuitrusting veilig op de club te kunnen laten. Het geeft hen bijvoorbeeld ook de gelegenheid om op de fiets te komen. Om uw lockerruimte zo optimaal mogelijk te benutten maken wij voor u, op basis van een tekening of schets, een plattegrond waarin de lockers zo efficiënt mogelijk zijn geplaatst. Daarbij is het ook mogelijk om bijvoorbeeld extra brede lockers te plaatsen of lockers met een takelsysteem. Wij proberen aan al uw wensen te voldoen. Bovendien is de aanschaf van golflockers een investering die u als vereniging heel snel geld gaat opleveren.

Categorie

Bent u benieuwd welke mogelijkheden er voor uw club zijn? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

  Wij maken u erop attent dat wij de persoonsgegevens die u ons heeft verstrekt en eventueel nog zult verstrekken, zullen verwerken op de manier zoals wij die in onze privacyverklaring hebben omschreven. Wij verwijzen u graag naar onze privacyverklaring voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens en rechten die u heeft.